FERMENTÁCIA IV- Vláknina + syndróm dráždivého čreva...
Vláknina, kedy naozaj škodí...
Existuje dostatok dôkazov o tom, že dostatočný príjem vlákniny znižuje riziko chronických ochorení: jednak srdcovo-cievnych, rakoviny hrubého čreva, cukrovky i zvýšeného cholesterolu. Okrem toho dokáže upravovať problémy s nepravidelným a obtiažnym vyprazdňovaním stolice.
Sú však i situácie,kedy samotné zvyšovanie príjmu vlákniny zdravotný stav skôr zhoršuje...
K takýmto patria niektorí pacienti so syndrómom dráždivého čreva prejavujúcim sa zápchou. Nefunguje u nich totiž "rozum čreva" a problémom je nekoordinovaná pohyblivosť čreva.
Na webinári sa dozviete, že:
-nedostatok vlákniny ide ruka v ruke so zmenou mikrobiómu a chronickými chorobami
-ako funguje " rozum čreva" a prečo u niektorých pacientov s IBS- syndrómom dráždivého čreva zvyšovanie príjmu vlákniny ich ťažkosti skôr zhoršuje
- kde hľadať príčinu a riešenie tohto problému...
Po zaplatením malého jednorazového poplatku obdržíte prístup a môžete si vypočuť celý záznam.