FERMENTÁCIA III- Vláknina, ako veľa je dosť...

Vláknina, ako veľa je dosť...

Dostatočný  príjem vlákniny je už polstoročie základným odporučením v prevencii a liečbe chorôb nielen tráviaceho traktu, ale napr. i rakoviny hrubého čreva, cukrovky, či zvýšeného cholesterolu.

Vláknina je časť stravy, ktorú nevyužívame my, ale kŕmime ňou naše "kvasné" mikroorganizmy v hrubom čreve. A podpora kvasenia v čreve je zdraviu prospešná, o tom sme si už hovorili... napr. aj tu...

Sú však i pacienti, u ktorých je zvýšený príjem vlákniny vyslovene kontraproduktívny a aj veľmi nepríjemný až bolestivý.

Na webinári sa dozviete, že:

- vlákniva v strave je nevyhnutná na zabezpečenie optimálneho pomeru kvasných a hnilobných procesov v  čreve
-nedostatok vlákniny ide ruka v ruke so zmenou mikrobiómu a chronickými chorobami
- dostatočný príjem vlákniny sa dá zabezpečiť bez potreby výživových doplnkov
-sú prípady, kedy príjem vlákniny dlhodobý tráviaci problém nerieši, práve naopak, zhoršuje ho a aj o tom, čo robiť v takomto prípade...

Po zaplatením malého jednorazového poplatku obdržíte prístup a môžete si vypočuť celý záznam.

a kedy robí problém ?