FERMENTÁCIA III- Vláknina, ako veľa je dosť...
Vláknina, ako veľa je dosť...
Dostatočný príjem vlákniny je už polstoročie základným odporučením v prevencii a liečbe chorôb nielen tráviaceho traktu, ale napr. i rakoviny hrubého čreva, cukrovky, či zvýšeného cholesterolu.
Vláknina je časť stravy, ktorú nevyužívame my, ale kŕmime ňou naše "kvasné" mikroorganizmy v hrubom čreve. A podpora kvasenia v čreve je zdraviu prospešná, o tom sme si už hovorili... napr. aj tu...
Sú však i pacienti, u ktorých je zvýšený príjem vlákniny vyslovene kontraproduktívny a aj veľmi nepríjemný až bolestivý.
Na webinári sa dozviete, že:
- vlákniva v strave je nevyhnutná na zabezpečenie optimálneho pomeru kvasných a hnilobných procesov v čreve
-nedostatok vlákniny ide ruka v ruke so zmenou mikrobiómu a chronickými chorobami
- dostatočný príjem vlákniny sa dá zabezpečiť bez potreby výživových doplnkov
-sú prípady, kedy príjem vlákniny dlhodobý tráviaci problém nerieši, práve naopak, zhoršuje ho a aj o tom, čo robiť v takomto prípade...
Po zaplatením malého jednorazového poplatku obdržíte prístup a môžete si vypočuť celý záznam.